Emmanuel Macron luan me karta hapur: pasi mori Eliseun ai “çon në shtëpi” edhe Asamblenë Kombëtare, me shumicën e vendeve, 350 nga 577, dhe mbi 289 të nevojshme për të sjellë përpara axhendën e tij të reformave pa pengesa.

Në Republikën në Marshim janë 308 vende, ndërsa aleati Modem, 42. Por numrat janë ende larg. Ndërsa republikanët mbeten ende në këmbë, megjithëse të ndarë, me 130 deputetë.

Socialistët janë gjithsesi të, ku sekretari Cambadelis jep dorëheqjen. Ndërsa Marine Le Pen e Frontit Nacional, për herë të parë rrëmben një vend. Sipas shtypit francez, 57,32% abstenuan.

Sipas korrespondentëve, mund të ketë ndodhur që kundërshtarët e Macron thjeshtë të mos jenë shqetësuar të dalin në votime në raundin e dytë.

19 qershor 2017 (Shqip)