Së paku 12 policë janë lënduar, kur një autobus është përfshirë nga zjarri i një bombe, në një qytet në jug të Turqisë, bëjnë të ditur zyrtarët.

Kryeprokurori i qytetin Mersin, aty ku kishte ndodhur ngjarja, ka njoftuar për lëndimet dhe ka thënë se tashmë ngjarja po hetohet.

Disa oficerë policorë, ambulanca dhe zjarrfikës janë parë në vendin e ngjarjes, raporton agjencia e lajmeve Anadolu.

Sulme të tilla ndaj policisë së Turqisë janë bërë dhe në të kaluarën nga Partia e Punëtorëve të Kurdistanit (PKK), të cilët cilësohen për tri dekata si kryengritës në Turqinë jugore.

Ky grup konsiderohen si organizatë terro riste nga Turqia dhe aleatët e saj.

Edhe militantët ekstremistë, Shteti Islamik, kanë kryer sulme vdekjeprurëse në të kaluarën në Turqi.

17 tetor 2017 (Shqip)