23.01.2021, 15:34 CET
 Sead Zimeri Besimi lëviz malet. Dikur kjo shprehje më dukej qesharake, pasi që është dukshëm absurde. Malet pikë së pari nuk janë diçka që lëvizen, por edhe sikur të ishin të lëvizshme ato janë tepër të rënda për njeriun dhe teknologjinë e tij për t’i lëvizur ato. Në këtë nivel...
Shpenzimet për jetesë në muajit prill në krahasim me muajin mars të këtij viti janë rritur për 0.8 për qind, ndërsa krahasuar me prillin e vitit të kaluar janë janë rritur për 1.9 për qind, përcjell Gjurmë. Siç njoftojnë nga Enti Shtetëror për Statistika, për 1.2 për qind ka rritje...
Në kuadër të shënimit të ditëve të Evropës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, zëvendëskryeministri i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, sot ishte nikoqir i “BE Mëngjesit” tradicional me të cilin Sekretariati për Çështje Evropiane çdo vjet shënon kremtimin e 9 majit – Ditës së Evropës, përcjell Gjurmë. “Shënojmë...
Pagat më të ulëta në Europë e rajon, rendja drejt emigrimit dhe të ardhurat që marrin nga të afërmit jashtë, duket se i mbajnë shqiptarët me dëshirë jashtë tregut të punës. Më shumë se 31 popullsisë në moshë pune (15-64 vjeç) nuk ishte ekonomikisht aktive gjatë vitit 2018, çka do...
Deputeti i VMRO-DPMNE-së, Antonio Milloshoski në konferencë për shtyp në Kuvend, menjëherë pas seancës së inaugurimit të presidentit të ri Stevo Pendarovski, tha se ai ka hipotekë politike. “Një numër i madh i qytetarëve nuk votuan për të dhe nuk i dhanë atij besimin, por ai mori kredi politike nga...
Departamenti i Arsimit pranë Aleancës për Shqiptarët, duke pritur fshesën e paralajmëruar nga kryeministri Zoran Zaev , ka reaguar ndaj ministrin për arsim Arbër Ademi, për të cilin parashtruan disa pyetje. Ja pyetjet e ASH-së, për Ademin: –        Tre javë para përfundimit të vitit shkollor, kur do t’i furnizoni nxënësit me libra të cilët...
Avokati Naser Raufi, i cili përfaqëson disa të dënuar për ngjarjet në Kumanovë, pas seancës së sotme në Gjykatën e Apelit, tha se të dënuarit që janë futur nga Kosova në Maqedoni, nuk janë terro ristë, por luftëtarë për të drejta. Ai deklaroi se aktakuza për “terrorizëm” është e gabuar...
Deputeti i Lidhjes Sociale Demokrate të Maqedonisë (LSDM), Pavlle Bogoevski dhe afera “gjysmë kokainë dhe vaji i kanabisit”, është ndeshur në shumë vlerësime negative në media dhe rrjete sociale. Bogoevski me atë “gjysmë që e ka blerë”, më shumë i ka inspiruar ndjekësit e rrjetit social “Twitter”. Sipas sentiment analizës...
Dokumenti nga Shqipëria të cilën e ka marrë prokurorja Vilma Ruskoska, në lidhje me arratisjen e ish- kryeministrit Nikolla Gruevski, nuk zbulon asgjë të re. “E rishikova dokumentin, por nuk ka asnjë përfitim, as ndonjë informacion të ri. Shkruan se në cili vendkalim kufitar ka kaluar Gruevski nga Shqipëria dhe...
Profesori universitar dhe njëherit ish-deputet në Kuvendin e Maqedonisë, Izet Zeqiri, përmes një postimi në Facebook ka shkruar për cilësinë dhe sfidat e mbijetesës së universiteteve private, njofton Gjurmë. Zeqiri shkruan se dita ditës zvogëlohet numri i nxënësve të shkollave fillore, ku për 13 vite kemi zvogëlim për 43.243 nxënës...