02.12.2021, 21:25 CET
Kryetari i Lëvizjes BESA, Bilall Kasami, ka uruar Kryeministrin e sapo zgjedhur të Kosovës, Albin Kurti. Kosova para vetes ka shumë sfida, të brendshme e të jashtme, të cilat shpresoj dhe besoj se do t’i kaloni me dinjitet dhe përpikshmëri, shkruan në urimin e tij Kasami. Ja edhe teksti i plotë: I...
Krahas aktiviteteve të shumta rreth regjistrimit së fundmi kreu i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami ka publikuar në faqen e tijë në FB një video sensibilizuese për mërgimtarët të cilëve ju bën apel që masovikisht ti përgjigjen regjistrimit. “Regjistrohu sot si numër, që nesër të jesh vlerë! REGJISTROHU – NE...
Përmes aplikacionit për vetë-regjistrim deri në ora 08:30 të ditës së sotme janë evidentuar gjithsejtë 121 529 persona. Procesi për vetë-regjistrim ka filluar më 1 mars dhe do të zgjas deri më 21 prill, ndërkohë që përmes aplikacionit po regjistrohen shtetas të republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët...
Zvicra nuk ka vendosur për lirim të masave anti-COVID pavarësisht parashikimeve, si pasojë e rritjes së rasteve pozitive. Ky shtet po ashtu ka futur në listë edhe disa vende të tjera, banorët e të cilave për të hyrë në Zvicër duhet të karantinohen. Kosova dhe Maqedonia e Veriut janë dy shtetet...
Procesi zgjedhor në LSDM ka përfunduar, dhe kështu, kandidati i vetëm për lider të partisë, Zoran Zaev ka fituar edhe një mandat. Për Zaevin votuan “për” 59240 anëtarë, nga 68.999 sa janë paraqitur për të votuar. “Sot, deri në ora 19:00 dalja ka qenë 90%. Sipas rezultateve të para, nga 237...
Drejtori i Inspektoratit shtetëror për vetëqeverisje lokale, Senad Ameti, ka realizuar me drejtoreshën e Bashkësisë së njësive të vetëqeverisjes lokale znj.Dushica Perishiq me qëllimin siç potencon drejtori Ameti për bashkëpunim efektiv të afirmimit të vlerave demokratike në nivel lolal. Në këtë takim gjithashu sipas drejtorit Ameti, u diskutua...
Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi pret që sa më shpejtë të formohet Qeveria e re e Kosovës për t’i realizuar marrëveshjet e kahmotshme të të dyjave vendeve, duke filluar me largimin e kufirit në Bllacë. “Mezi presim të formohet qeveria e re për të realizuar marrëveshjet e kahmotshme. Duke filluar...
Ish dekani i fakultetit të mjekësisë në UT Kastriot Haxhirexha tha se të gjitha shkrimet e publikuara në revistën Veritas për plagjiaturë janë të vërteta. Ai thotë se për plagjiaturën, që para një viti kanë qenë të informuar edhe rektori, dekanët, doktorantët dhe disa profesorë. Haxhirexha tha për Alsat...
Në një intervistë ditë më parë për portalin Ora24.tv, zv/Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arafat Shabani, deklaroi se libri i gjeografisë do të jetë në revidim. Pas kësaj deklarate të zv/Ministrit Shabani, u formuan komisione që do ta shqyrtojnë këtë libër, nga ku dje edhe u tërthoq nga përdorimi. Poashtu...
I ftuar në emisionin “Arti i Financës” në Klan Maqedoni, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë, dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha, potencoj se: çështja e duhanit do të merrë fund këtë muaj. Ai theksoi se Duhanin do ta blejë kompania nga Prilepi dhe teprica e ngelur do të përfundojë dhe...