Zëdhënësi i shtabit zgjedhor të BDI-së Arbër Ademi ka ftuar popullatën që të votojnë kandiadtët e tyre, ndersa ka delaruar se BDI është fitues absolut. Ai ka deklaruar po ashtu se do i mposhtin BESËN dhe Aleancën për Sqhiptarët edhe si të bashkuar.