Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq ka vazhduar të flas për Kosovën duke krahasuar pavarësinë e saj me shpalljen e pavarësisë së Katalonisë.

Ai ka thënë se tentimi për shkëputje të Katalonisë nga Spanja është i njëanshëm, ashtu siç ishte ai i Kosovës nga Serbia, duke thënë se ato shtete që e njohin pavarsinë e Kosovës duhet ta njohin edhe atë të Katalonisë.

“Ju nuk vareni nga të drejta ndërkombëtare më shumë se në skenën ndërkombëtare. Serbia nuk njeh akte të njëanshme dhe përkrah unitetin e Spanjës”, tha Daçiq.

Ai më tej ka thënë se Kosova tashmë është bërë një “fëmijë i padëshiruar”.

“Në të vërtetë, ata nuk e dinë se si ta justifikojnë më. Ndërsa britanikët thonë se ne jemi një popull gjenocid, unë duhet të kujdesem që unë do të flas për ata që të mos ofendojnë. Vuçiç do të më ndryshojë, por unë do të them se njerëzit tanë po e shohin atë”, tha Daçiq