Ministri i Jashtëm Ivica Daçiq ka hedhur poshtë vlerësimin e diplomatit amerikan Brian Hoyt Yee se Serbia synon “uljen në dy karrige”.

Serbia është e interesuar vetëm për interesat e veta, tha Daçiq të enjten.

Daçiq u tha gazetarëve në Beograd se Serbia do të vazhdojë të punojë në përputhje me interesat e saj shtetërore dhe kombëtare, “pavarësisht se çfarë thonë ata.”

Sipas Ministrit të Jashtëm, i cili është gjithashtu zëvendëskryeministër i parë i Serbisë, vendi i tij “nuk është i interesuar për ulësen e askujt tjetër, as ka dy karrige, por ka vetëm një, dhe kjo është Serbia”.

Duke komentuar deklaratën e Departamentit të Shtetit të SHBA-së se Serbia duhet të zgjedhë në mënyrë të qartë një anë – ai tha se kjo ishte “e pakuptimtë”.

“Kjo është e pakuptimtë, është e gjitha e pakuptim”, tha Daçiq. “Unë mendoj se disa njerëz, duke përfshirë edhe përfaqësuesit e Departamentit të Shtetit, kanë shikuar shumë luftërat botërore, dhe tregime të fiksionit shkencor.”

Yee arriti këtu të hënën, kur mori pjesë në një samit ekonomik, përpara se të takohej me presidentin serb dhe zyrtarët e tjerë të nesërmen.

“Vendet që duan të hyjnë në BE duhet ta tregojnë këtë vendim në mënyrë të qartë. Ju nuk mund të uleni në dy karrige, veçanërisht nëse ato janë aq larg”, tha ai.

Yee e rishqyrtoi këtë në një intervistë për Zërin e Amerikës të enjten, kur tha se ai ishte “thjesht duke përdorur një thënie të vjetër” dhe se ishte “e mundur të ulesh në dy karrige, por jo në të njëjtën kohë”./Periskopi/