Lideri i VMRO-DPMNE-së sonte njoftoi se partia e tij nuk i pranon zgjedhjet dhe kërkoi kthimin urgjent të demokracisë në vend, si dhe organizim të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, të realizuara me qeveri teknike njësoj si zgjedhjet e dhjetorit 2016.

“Ajde Zaev nëse je aq i fortë, të shkojmë përsëri në zgjedhje”, kërkoi Gruevski.

Gruevski e fajsoi policinë për shtypje dhe terror mbi qytetarët.