Mali i Zi në nëndetin e vet ka 51 miliardë metër kub gaz natyror dhe 144 milion resurse të rrjedhshme, gjegjësisht 438 milion barela naftë.

Këtë e tregoi raporti i vlerësuesit të pavarur për blloqet në nëndetin malazez, të cilët i menaxhon kompania Energean Oil & Gas.

Ky raport, siç u tha për CdM nga kjo kompani, vërteton vlerësimet që Mali i Zi “ri ulur” në nyjën e resurseve të çmuara të potencialit të pashfrytëzuar të Adriatikut lindor.

Energean është momentalisht i vetmi operator, me 100 për qind pjesëmarrje, në të ashtuquajturët blloqe në nëndetin e Ulqinit.