Gjatë një aksioni dy ditor i zhvilluar nga Drejtoria e Lojërave të Fatit, i cili ka qenë i shpërndarë në disa qytete të Kosovës, ka rezultuar me shumë masa ligjore ndaj të gjitha subjekteve që merren me veprimtarin e lojërave të fatit, tek të cilat janë konstatuar shkelje ligjore.

Aksioni në fjalë është ndërmarr pasi që Drejtoria e Lojërave të Fatit, si rezultat i vizitave të rregullta ka konstatuar se në disa komuna, si ajo e Prizrenit, Suharekës, Fushë Kosovës, Obiliqit, Drenasit dhe Skenderajt disa subjekte të lojërave të fatit, aktivitetin e tyre e kanë zhvilluar në kundërshtim me kriteret e përcaktuara të Ligjit për Lojërat e Fatit.

Si rezultat, janë mbyllur 11 njësi të lojërave të fatit, dhe janë shqiptuar 42 mijë euro gjoba.

Aksione të ngjashme si ky i fundit, janë zhvilluar dhe do të vazhdojnë të zhvillohen edhe gjatë ditëve në vijnë në të gjithë territorin e Republikës së Kosovës, dhe aty ku konstatohen parregullsi ligjore në zhvillimin e aktivitetit të lojërave të fatit, do ketë masa adekuate ligjore ndaj të gjitha subjekteve të lojërave të fatit.