Kryetari i komunës së Prishtinës, njëherësh kandidat për një mandat të radhës, Shpend Ahmeti ka bërë të ditur disa nga projektet e mandatit të kaluar, që sipas tij janë jashtë zotimeve kryesore që janë dhënë në vitin 2013.

Ahmeti gjithashtu ka shtuar se ditëve në vazhdim do të bëhen publike edhe disa punë e projekte që kanë përfunduar në mandatin e parë.

Ky është postimi i plotë:

Këto ditë do ti postojmë edhe qindra punë e projekte që kanë përfundu në mandatin e parë. Sot një pjesë e punëve të infrastrukturës vetëm nga dy vitet e para 2014 – 2015.

Teksti është pak i gjatë sikurse edhe punët. Këto janë jashta zotimeve kryesore që i kemi dhënë në vitin 2013.

Këto ditë do ti postojmë edhe qindra punë e projekte që kanë përfundu në mandatin e parë. Sot një pjesë e punëve të infrastrukturës vetëm nga dy vitet e para 2014 – 2015.

Teksti është pak i gjatë sikurse edhe punët. Këto janë jashta zotimeve kryesore që i kemi dhënë në vitin 2013.

ë Zhbllokimi dhe përfundimin e punëve te rreth rrotullimi në Veternik;

ë Zhbllokimi dhe përfundimi i punëve te rrethi i Arbërisë;

ë Largimi i kundërmimit nga sheshi “Nëna Terezë”;

ë Trajtimi fizik dhe estetik të disa prej rrugëve të kryeqytetit si: rrugët: ”Rexhep Luci”, ”Garibaldi”, ”Qamil Hoxha”, ”Dëshmorët e Kombit”;

ë Trajtimi i trotuarit dhe mbjelljes se fidanëve në rrugët: ”Imzot Nikë Prelaj”, ”Perandori Justinian”, ”Sylejman Vokshi”, ”Tringë Smajli”, ”Eqrem Qabej” dhe “Fehmi Agani”;

ë Rindërtimi i 12rrugëve me asfalt dhe kubëza në lagjen “Mati”;

ë Ndërtimi i rrugës “Vlora”; ë Ndërtimi i rrugës “Stambolli” (faza e parë);

ë Ndërtimi i rrugës “Enver Maloku” (faza e dytë);

ë Ndërtimi i rrugës Siqevë-Sharban;

ë Ndërtimi i rrugës Bërnicë e Epërme – Sharban;

ë Sanimi i 10 rrugëve me zhavorr;

ë Ndërtimi i infrastrukturës në rrugën “Jusuf Gërvalla” – me 5 krahët e saj;

ë Asfaltimi i rrugës në Hajvali;

ë Ndërtimi i 7 rrugëve në lagjen Kalabria;

ë Vazhdimi i rrugës paralele me rrugën e Prishtinë – Shkup;

ë Ndërtimi i rrugës Slivovë – Dragovc;

ë Ndërtimin e rrugës “Malush Kosova” – faza e III;

ë Ndërtimi i rrugës “Mbretëresha Teutë” dhe krahët e saj në anën e djathtë’

ë Ndërtimi i 21 rrugëve me kubëza betoni në “Mati 1”;

ë Asfaltimi i rrugës dhe ndërtimi i murit mbrojtës në lagjen Bërbatovc në Barilevë;

ë Asfaltimi i rrugës në fshatin Besi dhe trotuari në fshatin Milloshevë;

ë Ndërtimi i rrugës Prishtinë – Sinidoll – Bërnicë e Epërme – Bardhosh (faza e parë);

ë Ndërtimi i infrastrukturës në rrugën “Shaqir Igrishta” dhe 23 rrugë lidhëse;

ë Ndërtimi i rrugës “Enver Maloku”(krahu i dytë djathtas);

ë Ndërtimi i rrugës nga rruga magjistrale Prishtinë – Gjilan (krahu i djathtë te pompa e benzinës ”Mili Petrol 2 ”) në Hajvali;

ë Ndërtimi i rreth rrotullimit në dalje të Prishtinës-drejtimi i Veternikut (pjesa e parë);

ë Ndërtimi i rreth rrotullimit në dalje të Prishtinës (drejtimi i Veternikut pjesa e tretë);

ë Rregullimi i rrugës dhe kanalit të jashtëm të shkollës së mesme “28 Nëntori”;

ë Rindërtimi i rrugëve “Remzi Demolli”, “Mihajlo Pupin”, “Zijaver Vllasaliu” dhe krahët e rrugës;

ë Ndërtimi i rrugës “Naser Hajrizi”;

ë Ndërtimi i rrugës “Stanbolli” (faza e dytë);

ë Ndërtimi i rrugës te parku në lagjen “Arbëria”;

ë Ndërtimi i kanalizimit fekale në rrugën “Mbretëresha Teutë”;

ë Ndërtimi i rrugës “Basri Canolli”;

ë Ndërtimi i rrugës “Gallapi”;

ë Ndërtimi i rrugës “Xheladin Kurbaliu”;

ë Ndërtimi i rrugës “Esat Mekuli”;

ë Ndërtimi i rrugës prej rrugës së Mramorit deri te pylli i ariut-Badovc;

ë Ndërtimi i infrastrukturës në 10 rrugë të lagjes Kalabria;

ë Ndërtimi i rrugës Llukar-Siqevë;

ë Sanimi i gropave dhe deformimeve të shtresave të asfaltit në rrugët dhe trotuaret e qytetit;

ë Ndërtimi i rrugës paralele me rrugën “B”;

ë Ndërtimi i rrugës Breznicë – Barilevë;

ë Ndërtimi i rrugës “Hasan Remniku” – Kolovicë;

ë Ndërtimi i rrugës Bërnicë e Poshtme – M2;

ë Ndërtimi i rrugës në fshatin Dabishevc, lagja Hasimi dhe Babiq;

ë Ndërtimi i rrugës në Koliq-lagja Peraj;

ë Ndërtimi i rrugëve në Hajkobillë – 9 rrugë;

ë Ndërtimi i infrastrukturës në lagjen e Ramabajve – Hajvali;

ë Ndërtimi i rrugës në Rimanisht – Vranidoll;

ë Ndërtimi i rrugës Koliq – Keqekollë”;

ë Ndërtimi i infrastrukturës në rrugën “Mirko Gashi” dhe “Gazë Përgjeni” ;

ë Ndërtimi i rrugës Keqekollë – Nishec;

ë Ndërtimi i rrugës “Mithat Frashëri”;

ë Ndërtimi i rrugës lokale në lagjen Sylaj Busi, fshati Mramor;

ë Ndërtimi i murit mbrojtës në Rimanishtë me gjatësi L=110m;

ë Ndërtimi i rrugës Matiqan-Butovc-Kolovicë;

ë Ndërtimi i rrugës Sharban-Koliq;

ë Ndërtimi i infrastrukturës në fshatin Shashkovc – 10 rrugë me asfalt;

ë Ndërtimi i rrugës pranë lumit Ibër Lepenc-Bërnicë e Poshtme;

ë Ndërtimi i rrugës nga Flotacioni-Lagja Vakovc (Marevc);

ë Ndërtimi i rrugës në fshatin Koliq- lagja Bushovit;

ë Ndërtimi i rrugës në fshatin Koliq lagja Sheqiraj dhe ndërtimi i rrugës në fshatin Grashticë, Lagja Koprant:

ë Ndërtimi i rrugës lidhëse me rrugën “Isa Kastrati” në lagjen Mati 1 rruga K3-2;

ë Ndërtimi i infrastrukturës në Veternik – 8 rrugë;

ë Rikonstruimi i rrugës rr.”Luan Haradinaj”;

ë Ndërtimi i rrugës “Mitat Frashëri”;

ë Ndërtimi i infrastrukturës në rrugën Butrinti-lagja Gjinaj;

ë Ndërtimi i rrugës në fshatin Llukar-lagja Obzovik;

ë Ndërtimi i parkingjeve dhe trotuareve në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit”;

ë Ndërtimi i rrugës në Hajvali dhe ndërtimi i trotuareve në rrugën “Muharrem Fejza”;

ë Rikonstruimi i rrugës “Garibaldi” dhe“Perandori Justinjan”;

ë Ndërtimi i rrugëve në fshatin Prugovc – 15 rrugë;

ë Ndërtimi i rrugës te Pallati i Drejtësisë;

ë Ndërtimi i rrugës në fshatin Lebanë-Prugovc;

ë Ndërtimi i rrugëve lokale dhe kanalizimeve fekale në lagjen Arbëria – 14 rrugë;

ë Ndërtimi i rrugëve dhe kanalizimeve në lagjen Arbëria, rr. “Qemal Stafa” – 21 rrugica; ë Ndërtimi i rrugës në Grashticë, lagja Cervadik;

ë Ndërtimi i rrugës “ Enver Maloku” – faza e parë;

ë Asfaltimi i rrugës në Hajvali;

ë Ndërtimi i rrugës Besi – Prugovc – Barilevë e tërë infrastruktura”;

ë Ndërtimi i rrugëve lokale në lagjen “Prroi i Njelmët” – 22 rrugë;

ë Ndërtimi i kanalizimeve fekale në lagjen “Prroi i Njelmët” – 4 kanalizime;

ë Ndërtimi i rrugëve me kubëza të betonit në Hajvali – 12 rrugë;

ë Ndërtimi i rrugëve me kubëza të betonit në lagjen e spitalit – 43 rrugë;

ë Ndërtimi i kanalizimeve në fshatin Vranidoll, Prugovc;

ë Ndërtimi i kanalizimit fekal në fshatrat Llumnicë,Barilevë;

ë Sanimi dhe rikonstruimi i rrugëve në disa lagje dhe fshatra të Prishtinës ( janë rregulluar 14 rrugë dhe 30 kanalizime);

© ZËRI.INFO