Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) gjatë kësaj jave do t’i shpallë rezultatet përfundimtare për kuvendet komunale në vend, gati tri javë pas votimeve të 22 tetorit të këtij viti, shkruan sot, gazeta Zeri

Ky institucion javën e kaluar ka shpallur rezultatet përfundimtare për kryetarë, ku sipas rezultateve të zgjedhjeve të tetorit, në gjysmën e komunave sërish më 19 nëntor do të ketë garë të balotazhit për kryetarë, pasi që kandidatët nuk kanë fituar më shumë se 50 për qind të votave të nevojshme të qytetarëve.

“Deri më tani Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur dhe ka certifikuar rezultatet për 37 komuna. Këto rezultate kanë të bëjnë me zgjedhjet për kryetarë të komunave. Ndërkaq rezultatet përfundimtare për kuvende komunale pritet të shpallen gjatë kësaj jave nga ana e KQZ-së”, ka thënë për “Zërin” Valmir Elezi, zëdhënës i KQZ-së.

Vonesën në shpalljen e rezultateve përfundimtare Elezi e ka arsyetuar me rinumërimin e 700 kutive të votimit, 70 për qind e të cilave deri më tani janë rinumëruar.

“Aktualisht është duke vazhduar procesi i rinumërimit të kutive të votimit për të cilat pati vendosur KQZ-ja. Deri më tani janë rinumëruar rreth 70% e kutive nga rreth 700 sa kanë qenë gjithsej. Arsyet e rinumërimit janë sepse gjatë pranimit të materialit të ndjeshëm zgjedhor në QNR këto kuti votimi nuk kanë mundur të procedohen si të rregullta. Në pjesën më të madhe të rasteve kandidati/ja kanë më shumë vota sesa subjekti politik, prandaj është dashur të rinumërohen në mënyrë që të dihet gjendja reale”, ka sqaruar Elezi.