Ministri i Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit në Qeverinë e Serbisë, Rasim Lajiq i ka bërë thirrje Prishtinës zyrtare që të heqë taksën për miell, ose Serbia do të detyrohet të ndërmarrë kundërmasa.

Kosova ka vendosur taksë prej 40 eurosh për një ton miell ndaj Serbisë.

Lajiq thotë se lidhur me këtë i është dërguar ankesë CEFTA-s dhe autoriteteve në Bruksel.