Zëvendëskryetari i Kuvendit të Kosovës, Slavko Simić, pas takimit me Kryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, deklaroi se populli serb dhe ai shqiptar duhet të jenë shtyllat e paqes.

“Simiç theksoi rolin kyç në pajtimin e popujve serbë dhe shqiptarë duke thënë se dy popujtë duhet të mbeten shtylla e paqes dhe stabilitetit në rajon,” njoftoi Asambleja Kombëtare e Partisë Kombëtare Serbe.

Presidenti i parlamentit shqiptar Gramoz Ruçi është në një vizitë zyrtare dy-ditore në Kosovë.

Simiç i tha Ruçit se marrëdhëniet midis serbëve dhe shqiptarëve janë në rritje “falë përpjekjeve të qeverive të Serbisë dhe Shqipërisë, si dhe të presidentit serb Aleksandar Vuçiq, i cili qëndron për të ardhmen evropiane të të gjithë rajonit dhe integrimin e Ballkanit në vendet në Bashkimin Evropian”.

“Simiç theksoi se duhet të bëhet më shumë për të përmirësuar pozicionin e popullit serb në Shqipëri, për të garantuar të drejtën për gjuhë dhe informacion në gjuhën e tyre amtare, për të ruajtur identitetin kulturor dhe kombëtar në përputhje me standardet më të larta evropiane,” thuhet në deklaratën e partisë serbe.

Ruçi mbështeti udhëzimet e përbashkëta në rrugën e integrimit evropian, si interesi më i madh i vendeve të Ballkanit Perëndimor./Periskopi/