Ka filluar takimi i Këshillit të Sigurimit të OKB-së, e cila konsiderohet raporti i fundit të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së e UNMIK-ut dhe situatën e Kosovës në periudhën tremujore, prej 16 korrikut e deri më 15 tetor të këtij viti.

Në sesionin e parë pritet të flas zëvendëskryeministri dhe ministri i jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiq i cili do paraqesë vlerësimin e Serbisë mbi situatën aktuale në Kosovë dhe funksionimin e UNMIKU-ut.