Dhjetëra persona janë vrarë dhe lënduar, pas shpërthimit të dy makinave-bo mba jashtë një xhamie në qytetin Bengazi në Libi.

Zyrtarët e spitalit lokal kanë thënë, se të paktën 27 persona janë vrarë dhe 42 të tjerë janë lënduar, në shpërthimin e 23 janarit, transmeton REL.

Dëshmitarët kanë thënë se bo mba e parë ka eksploduar derisa besimtarët kanë qenë duke u larguar nga xhamia. bo mba e dytë ka shpërthyer 30 minuta më vonë, pasi shpëtimtarët dhe civilët janë ofruar për t’iu ndihmuar të lënduarve.

Ende askush nuk e ka marrë përgjegjësinë për sulmin.

Libia është përballur me trazira që nga koha e diktatorit, Muammar Qaddafi, i cili ishte rrëzuar nga pushteti dhe është vrarë më pas më 2011.