Prej disa ditësh konf*likti i ar*matosur kufitar mes Armenisë dhe Azebajxhanit ka rritur frikën për shpër*thimin e një lu*fte të vërtetë mes dy vendeve.
Të martën autoritetet armene akuzuan Turqinë se është përfshirë direkt në konfl*iktin për rajonin e Nagorno-Karabakh duke rrë8zuar një prej avionëve të saj ushtarak.

Ministria e Jashtme deklaroi se slmi ndodhi brenda hapësirës ajrore armene dhe si pa*sojë e tij humbi jetën piloti i avionit luf*tarak sovjetik Su-15.
“Sot, një aeroplan armen SU-25 u rr8ëzua nga një aeroplan turk F-16 në hapësirën ajrore të Republikës së Armenisë. Ne e dën*ojmë këtë akt të pabesë. “Bazuar në situatën aktuale, Ushtria e Mbrojtjes e Armenisë do të marrë masat e nevojshme të vetëmbrojtjes kundër veprimeve të forcës ajrore turke në zonën e konf*liktit,” tha Komandanti i Ushtrisë së Mbrojtjes të Armenisë.