Ministrja federale për Evropë dhe Kushtetutë të Republikës së Austrisë, Karoline Edshtadler, në një dalje për media së bashku me zëvendëskryeministrin për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov, deklaroi se Evropa nuk do të jetë e kompletuar pa shtetet e Ballkanit Perëndimor.

“Pa shtetet e Ballkanit Perëndimor Evropa nuk do të jetë e kompletuar”, tha Karoline Edshtadler – ministre federale për Evropë dhe Kushtetutë të Republikës së Austrisë.