Shkruan: Fatmir Limani

⚫ KAPEDAN TENDERI !

🔸️ Luftëtarët e vërtetë janë rrugëve, në mërgim, nëpër burgje ose në varre. Të vetëquajturit “kapedan” kanë shfrytëzuar dhe shfrytëzojnë gjakun, për t’u pasuruar përmes vjedhjes !

🔸️ Lloji i këtillë i udhëheqësve nuk e kanë ndërmend të ndërtojnë vendin, por të vjedhin pasurinë e përgjithshme, të shkretojnë vendlindjen dhe të mbushin arkat e familjeve të tyre.

🔸️ Hajdutët që nga 10.000 ushtarë i trefishuan listat e veteranëve dhe përbijnë gjakun e dëshmorëve, të plagosurve dhe familjeve të tyre, duke shkuar edhe më largë: përcaktojnë fatin e gjithësecilit.

🔸️ Të pamoralshmit që u kanë shqyer me thonj trupin të përdalurat, sot paraqesin plagët e marra nga kurvënia si plagë lufte, për të fituar Çertifikata Veteranësh !

🔸️ Unë s’mund të shkel mbi varrin e Nënës së masakruar duke i dhënë fëmiut gji, mbi varrin e veprimtarëve që vdiqën nëpër burgje, mbi varrin e dëshmorit..

🔸️ Pas të gjitha këtyre shkeljeve, dëbimeve, injorimeve, pasurimeve…, këto njerëz duhet të mos lejohen të dalin në qytet, por të dëbohen nga vendi injorantët dhe të burgosen të gjithë hajdutët.

🔸️ Kanë vrarë shpresën te i riu, te nënat, prindërit dhe “kapedanët” e tenderimeve do t’i vrasë buka e nënave, fëmijët e të cilave treten në mërgim e në varre !

F.B.L.