Qeveria e udhëhequr nga koalicioni LSDM-BDI ka shpenzuar mbi 2.5 milionë euro në vazhdën e krizës pandemike dhe ekonomike për vetura luksoze, ka akuzuar VMRO-DPMNE në një konferencë për media.

Zëdhënësi i partisë, Dimçe Arsovski, tha se gjysma e veturave luksoze janë mbi 30 mijë euro, diçka që asnjë qytetar i zakonshëm nuk mund ta përballojë në dy jetë.

Në ndërkohë, thotë Arsovski, ekonomia po zhytej gjatë gjithë asaj kohe, kompanitë po mbylleshin, njerëzit po pushoheshin nga puna, ndërsa qytetarët po zhyten në varfëri dhe nuk merrnin ndihmë.

“Turp për Qeverinë të thotë që është amvise dhe çdo vit ndërrojnë vetura, përkatësisht vetura, limuzina luksoze që kapin mbi 30 mijë euro vetura. Kjo është qeveria më e pastrehë që ka funksionuar ndonjëherë. Atyre u duket se ndryshon nëse makina është tre vjeç apo e re nga një dyqan. “Natyrisht nuk ka asnjë shpjegim pse po e bëjnë këtë përveç luksit të tyre personal”, tha Arsovski.