Benzina kushton gjysmë denar, ndërsa dizeli për një denar.

Komisioni Rregullator i Energjisë shpalli çmimet e reja të karburanteve që do të hyjnë në fuqi sonte në mesnatë.

Çmimet me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 zvogëlohen për 0,50 denarë për litër , ndërsa çmimet me pakicë të EURODIESEL-it dhe vajit ekstra të lehtë për amvisëri janë rritur për 1,00 denarë për litër, në krahasim me çmimet me pakicë të përcaktuar me vendimin për përcaktim Çmimet më të larta me pakicë të derivateve të naftës dhe karburanteve për transport nga 18.03.2022.

Me këtë EUROSUPER BS-95 do të shitet për 79,00 denarë, ndërsa EUROSUPER BS-98 për 81,00 denarë për litër. Çmimi i EURODIZEL BS (DV V) do të jetë 77,00 denarë, ndërsa ai i vajit ekstra i lehtë për amvisëri 73,50 denarë.

Çmimi me pakicë i mazutit M-1 NS zvogëlohet për 0,805 denarë/kg dhe tani do të arrijë në 52,354 denarë/kg.