LSDM dhe BDI pas ardhjes në pushtet e rritën akcizën për derivatet për 13,13 denarë, që është pjesë e çmimit që është dashur të hiqet, thotë VMRO-DPMNE.

“Nëse LSDM-ja dhe BDI-ja në vend të përfitimeve të përditshme do t’i kërkonin qytetarët në afat të gjatë, do ta kishin pranuar projektligjin e VMRO-DPMNE-së për uljen e akcizës për derivatet për 50%. Me këtë do të anulohej rritja e akcizës prej 13,13 denarë që është rezultat i sundimit të kësaj qeverie.

Duke ulur akcizën me 50%, qytetarët do të furnizoheshin me karburant me çmime të arsyeshme dhe industria dhe fermerët do të kishin kosto më të ulëta prodhimi.

Por, në vend që të pranojnë propozimin e VMRO-DPMNE-së, kanë dalë me një zgjidhje të pjesshme për uljen prej 30%, që lidhet me çmimin e naftës së papërpunuar në tregjet botërore.

Po ashtu, për të qenë më i madh dëshpërimi, tash e dy ditë po mburren me uljen e derivateve, e cila është ekskluzivisht pasojë e rënies së çmimit të naftës në bursë, e jo rezultat. e Kovaçevskit dhe LSDM-së.

“Populli e sheh transparencën e qeverisë, masat e tyre nuk kanë përmbajtje dhe nuk sjellin rezultate afatgjata”, thuhet në deklaratë.