Derisa shteti dhe qytetarët po zhyten në kriza dhe varfëri, qeveria hipokrite e LSDM-së dhe BDI-së e administruar nga Kovaçevski ka shpenzuar për luks”, thuhet në komunikatën e VMRO-DPMNE-së.

Nga partia shtojnë se gati 5 muaj e dinin se do të pasojë një krizë kaq e madhe, por në vend të masave për mbrojtjen e standardit të qytetarëve, BDI dhe LSDM shpenzuan për mobilie, vetura, lule, kafe dhe shërbime hoteliere.

Në vend që të parandalojë goditjen e çmimeve, për qeverinë ishte më e rëndësishme që Ministria e Punëve të Jashtme të kishte 1.370.000 denarë për mobilje, 590 mijë denarë për dhurata dhe 350 mijë denarë për lule.

Në vend që t’i ndihmojë qytetarët dhe ekonominë, për Qeverinë ishte më e rëndësishme që Ministria e Sistemit Politik të shpenzonte 350 mijë denarë për larjen e makinave, 530 mijë denarë për përditësimin e ueb-faqes, 400 mijë denarë për blerjen e mbjellësve dhe 470. mijë denarë për shërbime konsulence.

Në vend që të ketë karburant dhe rrymë më të lirë për qytetarët, për qeverinë ishte më e rëndësishme që Sekretariati për Çështje Evropiane në krye me Mariçiq të shpenzojë 700 mijë denarë për mobilie dhe lavazh, ndërsa MPB-ja e Spasovskit 15.400.000 për mobilie për zyre.

Ata e dinin për krizën, por megjithatë për 5 muaj shpenzuan mbi 2 milionë denarë për shpenzime joproduktive. Dhe pasi ua sigurojnë tekat, me hipokrizi thonë se duhet të kurseni.

Për më keq, ata shpenzuan më shumë se 2.5 milionë euro për makina të reja luksoze, shumica e të cilave kushtojnë mbi 30 mijë euro, në një kohë kur mijëra qytetarë humbën punën dhe mijëra kompani u mbyllën.

Ishte e nevojshme të kursehej më parë, sepse ndërsa bënin para me paranë publike, kriza goditi qytetarët dhe ekonominë.

Por masat shtrënguese dhe amvisëria nuk janë simbol i kësaj qeverie shpërdoruese dhe kriminale të LSDM-së dhe BDI-së.

Fajtorët më të mëdhenj për krizën që ka goditur Maqedoninë janë LSDM dhe BDI, ata janë problemi dhe burimi i krizave, prandaj duhen zgjedhje të parakohshme parlamentare që Maqedonia dhe qytetarët të mund të shkojnë lart, thuhet në deklaratë