Ndryshe nga një numër i konsiderueshëm vendesh perëndimore, përkatësisht 15 vende të BE-së, Britania, Kanadaja dhe Australia kanë refuzuar të dëbojnë diplomatët rusë .
Më shumë se 200 diplomatë rusë janë dëbuar deri më tani .

Refuzimi i Mbretërisë së Bashkuar për të dëbuar diplomatët rusë vjen në kundërshtim të plotë me paralajmërimin e lëshuar nga ministrja e Jashtme Liz Tras, e cila tha se epoka e marrëdhënieve të ngushta me Rusinë ka marrë fund.

Kryeministri kanadez Justin Trindade, nga ana e tij, duke shpjeguar arsyetimin e vendimit, theksoi se është e mundur që Rusia të përgjigjet me një masë të ngjashme ndëshkuese vendit të tij.

Në vitin 2018 Britania depërtoi 23 diplomatë rusë, për shkak të helmimit të ish-agjentit Sergei Skripal dhe vajzës së tij.

Javën e kaluar Polonia, Gjermania, Franca, Sllovenia, Italia, Spanja, Belgjika, Holanda, Danimarka, Letonia, Greqia, Portugalia, Estonia, Irlanda, Suedia, Republika Çeke, Austria dhe Luksemburgu deportuan diplomatë rusë.