Zgjedhjet në 15 korrik janë të rëndësishme si referendum, sepse ne votojmë për Sigurinë dhe ne zgjedhim të vazhdojmë në rrugën e duhur. Mundësia e kundërt në këtë rrugë është rreziku i një regjimi të rinovuar dhe askush nga ne nuk dëshiron të mendojë se çfarë do të thotë: destabilizime të reja politike, përçarje, konflikte në shtëpi, grindje me fqinjët dhe botën, izolimi i ri i shtetit, zero para për qytetarët dhe shteti dhe përsëri trauma dhe miliona përmes shpinës suaj në duart e Mickoski dhe mbajtësve të listave të VMRO-DPMNE-së, tha Oliver Spasovski, nënkryetar i LSDM-së dhe mbajtës i BE 2 në një deklaratë për mediat.

– Ne kemi arritur siguri shoqërore, siguri ekonomike, siguri të vendit. Sot vendi ynë është anëtar i aleancës më të madhe të sigurisë dhe politikës NATO. Dhe është një hap më afër hapjes së negociatave me BE-në, e cila menjëherë pas kësaj do të thotë paratë evropiane për vendin – për standardet evropiane në vend, në vendin tonë. Këto janë zgjedhje që na kërkojnë të tregojmë përgjegjësinë tonë – sa jemi gati të bëjmë dallimin midis arritjeve në 3 vitet e kaluara, me fundosjen 11-vjeçare të shtetit dhe të qëndrojmë në mbrojtje të atyre arritjeve – tha Spasovski.

Kjo është arsyeja pse ne themi, theksoi ai, se vota numër 3 në këto zgjedhje do të thotë:

– Rritje e sigurt e pagave të qytetarëve, dhe jo e parave të miliona të rinjve midis njerëzve të Gruevski.

– Drejtësi e besueshme, duke pastruar gjyqësorin e gjyqtarëve dhe prokurorëve të korruptuar, dhe jo Mickoski për të shpëtuar Kamçevin, Gruevski dhe faljet e tyre.

– Pra, një mënyrë e sigurt, pas NATO-s dhe drejt BE-së, dhe jo që ata të anulojnë Marrëveshjen e Prespës dhe të shkaktojnë paqëndrueshmëri të re të brendshme dhe të jashtme.

– Njerëzit me përgjegjësi të besueshme që janë vërtetuar sot ofrojnë kujdes shëndetësor për të gjithë, dhe jo të papërgjegjshëm si Mickoski dhe bashkëpunëtorët, të cilët bllokojnë projektet shëndetësore, përhapin panik dhe mendojnë për tenderët, në dëm të shëndetit të qytetarëve.

– Një përfaqësues i huaj diplomatik më tha një ditë tjetër: Jam i sigurt që Republika e Maqedonisë Veriore do të tregojë se është një demokraci e rritur, në rrugën evropiane. Sytë e botës demokratike janë përsëri te ne, a e dimë se si të jemi të drejtë me veten tonë, të vlerësojmë arritjet historike ndërkombëtarisht, t’i themi vetes që mund të bëjmë më shumë dhe më mirë në shtëpi dhe të ecim përpara – me siguri, sepse tani është koha dhe për atë. Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se nëse e lëmë vendin përmes ujit, e ardhmja jonë e sigurt do të shkojë me të. Prandaj, apeloj, zgjedhjet janë të sigurta, ato do të zhvillohen sipas protokolleve të përcaktuara rreptësisht – për t’iu përgjigjur detyrës sonë qytetare sot – në mënyrë që të mos pendohemi për atë që humbi – nesër, sepse do të jetë shumë vonë pas 15 korrikut – tha Spasovski.

Andaj qëndrim në shtëpi, tha Spasovski, është një votë për rinovimin e regjimit. Votë për BDI është një votë për VMRO. Pjesëmarrje dhe zgjedhje e numrit 3 është një zgjedhje e një të ardhme të sigurt. Ne kujdesemi për të gjithë. Ne ju mbajmë të sigurt. Na jepni një shans, qëndroni të sigurt. Numri 3, për siguri dhe paqe, në vend të modalitetit të rinovuar dhe shqetësimit. Kthehu në 15 korrik. Për siguri.