Emisari amerikan për dialogun, Richard Grenell ka dhënë detaje të tjera lidhur çështjen e vendosjes së Liqenit të Ujmanit, në takimin e Washingtonit mes palës kosovare dhe asaj serbe.

Grenell zbulon se pati një përplasje të pabesueshme mes palës kosovare dhe asaj serbe, për emrin e liqenit të Ujmanit, njofton Klan Kosova.

”Ne donim me këtë liqe të krijonim vende pune dhe energji”.

”Departamenti ynë, tha që ne do ta dërgojmë ekipin tonë të fizibilitetit dhe të dyja palët e vlerësuan jashtëzakonshëm. Por lufta që pata midis dy palëve ishte për emrin e liqenit”.