Shafrani, 5 përfitimet e mrekullueshme në lidhje me shëndetin e fëmijës

pile of fresh turmeric roots on wooden table

Shafrani është një nga erëzat më të përdorura në Indi dhe tashmë duhet të dini se ka përfitime të shumta edhe në shëndetin e fëmijëve. Ai gjendet në formë pluhuri me ngjyrë portokalli dhe ka një aromë disi të fortë.

A duhet të përdoret shafrani tek fëmijët?

Shafrani bën pjesë në kategorinë e erëzave që mund të përdoren tek vogëlushët. Normalisht para se ta përdorni duhet të flisni më parë me mjekun se kur është momenti i duhur. Sidomos nëse fëmija është duke marrë një medikament të caktuar mendimi i mjekut është domosdoshmëri.

Përfitimet shëndetësore të shafranit tek fëmijët

  • Shafrani ka një rol të konsiderueshëm në lidhje me lehtësimin e simptomave të sëmundjeve tipike si alzaimeri, parkinsoni etj. Gjithashtu ndihmon edhe në lehtësimin e simptomave depresive.
  • Luan një rol të rëndësishëm edhe si antioksidant. Kjo do të thotë se ka rëndësi edhe në suportimin e trajtimeve anti-kancerogjene.
  • Ndihmon për një tretje më të mirë. E gjithashtu e bën fëmijën të nxjerrë edhe gazrat.
  • Ndikon në uljen e inflamacioneve të zorrëve. E mbron fëmijën sidomos nga sëmundja e Crohn dhe ulcera.
  • Njihet edhe si qetësues natyral i dhimbjeve. Redukton inflamacionet ekzistuese të organizmit.
  • Balancon nivelin e kolesterolit.
  • Shafrani përmirëson gjendjen dhe pamjen e lëkurës. E zbut atë dhe nëse fëmija ka irritime apo ekzema i trajton.
  • Kjo erzë ndikon edhe në nxjerrjen e radikaleve të lira nga organizmi.