Është një gabim i zakonshëm të identifikosh lumturinë me një standard, një ideal, një objekt dëshirash ose një qëllim të paarritshëm. Lumturia nuk është asgjë nga këto. Siç e keni dëgjuar tashmë: lumturia nuk është qëllimi. Lumturia është një zakon që mund ta kultivoni dhe ta jetoni çdo ditë me gëzime të vogla të përditshme. Për ta bërë këtë do t’ju duhet të çliroheni nga mendimet, veprimet dhe zakonet e rrënjosura në ju që, çdo ditë, ju pengojnë të jeni të lumtur.

Gjërat që duhet të sakrifikoni për të qenë të lumtur

Ashtu si shumica e njerëzve, edhe ju do të jetoni një jetë me rutina, modele mendore dhe sjellje që ju shkaktojnë stres, parehati dhe zhgënjim. Ky artikull nuk është gjë tjetër veçse evolucioni natyror i një rruge të krijuar nga respekti dhe dashuria për veten. Një rrugë që do t’ju çojë në mënyrë të pashmangshme drejt lumturisë dhe paqes së brendshme.

Gjatë këtij udhëtimi ka zakone që duhet të mësoni t’i lini pas, duke e bërë këtë do t’i lejoni vetes të jeni më të qetë dhe ta jetoni jetën me lumturinë që meritoni. Jeta është e bukur dhe gëzimi është më i lehtë për t’u pushtuar nga sa mund ta imagjinoni.

Ja çfarë duhet të sakrifikoni për të qenë të lumtur:

Hiqni dorë nga nevoja për të pasur të drejtë me çdo kusht

Hiqni dorë nga nevoja për të pasur gjithçka nën kontroll

Hiqni dorë nga nevoja për të ndryshuar njerëzit

Hiqni dorë nga nevoja për të fajësuar dikë

Lëreni të shkuarën

Hiqni dorë nga nevoja për t’u bërë përshtypje të tjerëve

Hiqni dorë nga etiketimet

Hiqni dorë nga varësitë

Largoni zemërimin

Hiqni dorë nga kritikat dhe gjykimet

Hiqni dorë nga nevoja për të dënuar veten

BotaSot