Galaxy Tab S3 është tableti i fundit me ekran të madh nga Samsung dhe një pasues i Tab S2 nga viti i kaluar.

Ka një ekran super-AMOLED prej 9.7 inç, rezolucion prej 2048×1536, procesor Snapdragon 820, 4GB RAM, 32GB hapësirë të zgjerueshme, altoparlantë stereo dhe një bateri 6000mAh.

Gjithashtu vjen me S Pen të Samsung për marrjen dhe vizatimin e shënimeve.

Informacioni mbi çmimet dhe disponueshmërinë do të lëshohet në ditën e lansimit.