Prodhuesi gjerman do të tërheqë rreth 324.000 makina në Evropë, pas defekteve teknike të perceptuara që mund të shkaktojë një zjarr në motor, shkruan Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Revokimi i automjeteve të BMW-së me motorë me naftë, pasi në Korenë e Jugut për shkak të këtij problemi, në vitin 2018 u dogjën 27 automjete të kësaj marke gjermane.

Zjarri në motor u shkaktua nga një modul invalid për qarkullimin e gazrave emetuese në motorin me naftë dhe kompania është për këtë arsye tashmë kishte tërhequr 106,000 makina në tregun korean.

Nga 324.000 automjete që do të tërhiqen nga tregu evropian, 96.300 janë në Gjermani dhe në të gjitha ato do të zëvendësohet moduli i dëmtuar.