Kompania teknologjike Apple është bërë kompania e parë me aksione në bursë, e cila vlen një bilion (1000 mliardë) dollarë.

Deri në këtë vlerë kompania ka arritur me teknologjinë, e cila e ka ripërkufizuar shoqërinë qëkur dy Stivët, Jobs e Wozniak, e kanë nisur para 42 vitesh, njfoton Associated Press, transmenton gazetametro.net.

Rekordi i arritur të mërkurën dukej i paimagjinueshëm në vitin 1997, kur Apple ishte buzë bakrotimit me aksionet, të cilat vlenin më pak se një dollar.

Për të mbijetuar, Apple e kthen në kompani themeluesin Steve Jobs, si drejtor të përkohshëm dhe i drejtohet Microsoftit për ndihmë prej 150 milionë dollarësh që t’i paguajë llogaritë.

Jobs ka futur prodhimet e popullarizuara, siç kamë iPod e iPhone, të cilat kanë çuar në ngritjen e Appl-it.

Aksionet e Apple-it janë ngritur dje për 2,7 për qind në 207,05 dollarë. Sivjet kanë pasur rritje për 22 për qind.