Një burim tjetër i lavës dhe hirit u derdh nga krateri juglindor i Etna-s, duke i dhënë një spektakël qiellit sicilian.

Në aktivitetin e ri paroksizmal të vullkanit, 17 nga 16 Shkurt, reja shpërthyese, sipas ekspertëve të Institutit Kombëtar të Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë-Etna Observatori i Catania, arriti një lartësi prej rreth 7 mijë metra mbi nivelin e detit, duke u shpërndarë në një drejtim jug-jugperëndim.