GERB-UDF bllokoi foltoren e Asamblesë Kombëtare, ndërsa kryetari i BSP-së Georgi Svilenski lëshoi ​​një deklaratë, përcjell Gjurmë.

Arrogancë dhe debat i nxehtë në fillim të seancës plenare të sotme në kuvendin e Bullgarisë. Madje, pati edhe përplasje verbale të përshkallëzuar, gati sa nuk kaloi në një përplasje fizike mes deputetëve para foltores.

 

Deputetët e GERB-UDF bllokuan foltoren e Asamblesë Kombëtare, ndërsa kryetari i PG-së së BSP-së për Bullgarinë, Georgi Svilenski, lëshoi ​​një deklaratë.

Takimi filloi me një deklaratë të KP të GERB-UDF, më pas qëndrimi i tyre u lexua nga “Vazhdojmë ndryshimin”.

“Mbrëmë pati një atentat ndaj demokracisë bullgare, u bë një përpjekje për të shkatërruar një nga konsensuset bazë në shoqërinë bullgare – për të braktisur dhunën politike,” tha zëvendëskryetari i GERB-it, Daniel Mitov.

“Kabineti ka vënë bast për spektakle pa menduar. E gjithë kjo – vetëm për të ndryshuar, të paktën për disa ditë, fokusin e vëmendjes së publikut”, tha Mitov.

“Kërkimet dhe arrestimet e mesnatës nuk do të ulin inflacionin, nuk do të ulin çmimet e mallrave bazë dhe karburanteve, as thirrjet për ndihmë për Ukrainën,” theksoi ai.

“Po, askush nuk është mbi ligjin, por kjo vlen edhe për ata që shkelin ligjin bazë – Kushtetutën e Republikës së Bullgarisë.”, ka shtuar deputeti.

“Meqenëse kreu i partisë më të madhe opozitare dhe kryeministri i djeshëm mund të bien viktimë e paligjshmërisë, çfarë u mbetet njerëzve të tjerë”, pyeti Mitov.

GERB-UDF bëri thirrje për protestë të gjithë qytetarëve bullgarë që u përmbahen vlerave demokratike dhe njoftoi se nga sot, çdo ditë, grupi parlamentar, me të gjitha mjetet ligjore, do të punojë për zgjedhje të parakohshme parlamentare, të cilat janë e vetmja rrugëdalje nga ” bllokim.

” Andrei Gyurov, kryetar i “Vazhdojmë Ndryshimin”, tha se “nuk ka njeri mbi ligjin”. Kjo është ajo që shkaktoi një reagim të furishëm në sallë.

“Njerëzit që kanë vrarë demokracinë bullgare për 12 vjet po na japin mësime për demokracinë sot; njerëzit që kanë përdorur dhunën si formë qeverisjeje për 12 vjet tani thonë se konsensusi për jo dhunën është thyer,”

tha Georgi Svilenski. Koalicioni qeverisës duartrokiti, ndërsa GERB-UDF opozitare si kundërpërgjigje goditi bankat dhe brohoi “Dorëheqje”./Melissa Loki